Tuotteemme
Tietoa tuotteesta
Veljesten suolakurkut viljellään, valmistetaan ja pakataan Perniössä, Vainion perhetilalla. Varsinais-Suomessa sijaitsevalla tilalla avomaankurkkuja on viljelty aina vuodesta 1986, nyt jo toisessa polvessa. Vaikka kurkut ovatkin nimetty veljesten, Juho ja Kalle Vainion, mukaan, löytyy tuotteen takaa koko Vainion perhe.
Tilan omissa tuotantotiloissa suolakurkkuja valmistetaan aina sitä myöden, kun kurkkusatoa korjataan pelloilta. Vainion tilalla eivät kurkut siis ehdi varastossa notkumaan!
Tuoreuden lisäksi tilalla arvostetaan raaka-aineiden puhtautta ja turvallisuutta, eikä kurkkujen viljelyssä käytetä ollenkaan kemiallisia kasvinsuojeluaineita.
Kurkut saavat hienostuneen makunsa valkosipulista, piparjuuresta, mustaherukan lehdistä ja tillistä, jotka on kaikki tuotettu lähiseudun maatiloilla.
Veljesten suolakurkut eivät sisällä ollenkaan etikkaa eikä sokeria, vaan ne valmistetaan perinteisen reseptin mukaisesti maitohappokäymisellä. Fermentoitu tuote on siis paitsi maukas, se sisältää myös runsaasti hyviä maitohappobakteereja.
Valmiit suolakurkut pakataan Vainion tilalla pienempiin myyntipakkauksiin ja toimitetaan itse suoraan tilalta kauppaan, kaikkien nautittaviksi.
Ainesosat
Suomalainen avomaankurkku,vesi, suola (3,5 %), kruunutilli, valkosipuli, piparjuuri, viinimarjalehti, säilöntäaine (natriumbentsoaatti)
Ei sisällä etikkaa eikä sokeria
Sisältää runsaasti valkosipulia
Ravintoarvot
Energia |
33 kJ / 10 kcal 0,4 %
|
Rasva | < 0,5 g < 1 % |
josta tyydyttyneitä | 0 g 0 % |
Hiilihydraatti | 1,8 g < 1 % |
josta sokereita | 1,7 g 1,9 % |
Ravintokuitu | 0,7 g 2,8 % |
Proteiini | < 0,5 g < 1 % |
Suola | 2,0 g 33 % |
Säilytys: Jääkaappikylmässä +4-8 C
Alkuperämaa: Suomi
Valmistaja: Skotlannin Vihannes Oy, Perniö